Digitalisering

Omschrijving

Nu ook voor waarnemers, praktijkmanagers, doktersassistenten en POH’s.

 

 

Kom naar het event en maak kans op een prijs t.w.v. EUR 5000: een nieuwe praktijkwebsite op maat!

Wat houdt die digitale voordeur nou precies in?

De drukt aan de telefoon neemt toe en de complexiteit van zorg loopt op. Tijdens het Rijnmond Dokters Digitaliseringsevent willen we samen onderzoeken hoe we patiënten sneller, beter en gemakkelijker kunnen helpen. Niet met allerlei losse applicaties, maar met één digitale voordeur waarachter het patiënt portaal, digitale triage, online consultafhandeling, telemonitoring en nog veel meer schuilgaat. We willen zelfzorg stimuleren, zodat er meer tijd overblijft voor de patiënten die dit echt nodig hebben. Ook zoeken we in dit portaal verbinding met de ziekenhuizen en thuiszorg, zodat informatie makkelijk te vinden en te delen is. ​​

 

Denk met ons mee en meld je aan!

Met dit initiatief nemen we zélf een stap voorwaarts, in plaats van te wachten op softwareontwikkelaars of regels vanuit de overheid. En natuurlijk willen we graag dat iedereen uit de huisartsenpraktijk met ons meedenkt hierover. Ben je huisarts, praktijkhouder, praktijkmanager, assistente, POH of waarnemer? Zorg dan dat je erbij bent op 10 oktober!

Meld je aan en kies twee boeiende workshops en vul je avond met kennis, inspiratie en natuurlijk gezelligheid!

 

Workshops

Een digitale voordeur voor iedereen - samenwerking met de bibliotheek
De digitale voordeur is er voor alle inwoners van Rotterdam Rijnmond. Geen droom maar werkelijkheid! Een workshop over het digivaardiger maken van elkaar in de huisartsenpraktijk én het meenemen van patiënten in dit proces.

Gegevensuitwisseling in de regio - Lonneke Reitsma (Rijnmondnet) en Leon Joanknecht (Rijnmond Dokters)
​Voor het leveren van goede zorg is het belangrijk dat gegevens op een veilige en gestructureerde manier worden uitgewisseld. ​​Daarom werkt Rijnmond Dokters aan een solide fundament hiervoor. Denk daarbij aan beschikbaarheid van gegevens, wet- en regelgeving en procesoptimalisatie. Het einddoel is een integraal georganiseerd systeem van hybride zorgoplossingen waarin patiëntgegevens  actueel beschikbaar zijn en gemakkelijk ingezien en doorgestuurd kunnen worden​​​. Om dit te kunnen realiseren is een regionale aanpak vanuit huisartsenperspectief noodzakelijk.

Na deze workshop weet je meer over:

  • de projecten van Rijnmond Dokters op het gebied van gegevensuitwisseling
  • de juridische aspecten die belangrijk zijn bij optimale gegevensuitwisseling
  • de landelijke en regionale ontwikkelingen op het gebied van gegevensuitwisseling

Bouwblokken van de digitale voordeur - team Digitale Zorg (Rijnmond Dokters)
Tijdens een paneldiscussie wordt besproken hoe je goede keuzes maakt als het gaat om websiteservices, inschrijfproces, patiëntenportaal en andere aspecten van de digitale voordeur.

Medicatieoverdracht- Maarten Wittop Koning (Rijnmondnet)
​Altijd een actueel medicatieoverzicht van de patiënt inclusief gestopte en/of gewijzigde medicatie? Dat wilt u toch ook? In de Kickstart Medicatieoverdracht implementeren we op dit moment bij zeen zorgaanbieders in de regio Rijnmond de nieuwe richtlijn Medicatieproces 9. Na deze kickstart wordt de richtlijn bij iedere zorgaanbieder geïmplementeerd. Dat gaat leiden tot een actueel medicatieoverzicht voor iedereen. Benieuwd hoe dat eruit ziet? RijnmondNet neemt u -samen met de deelnemende leveranciers- mee in de veranderingen voor de praktijk.

De digitale achterdeur - Willemijn Looman (Samergo)

Veel gegevens worden verzameld, en dan? Gezondheid in Zicht Datacoalitie Rijnmond zet zich in voor het samenbrengen van gegevens en datagedreven werken. Met als doel de druk op de huisartsenpraktijk te verminderen en de organisatie van zorg en ondersteuning in de wijk én regio te verbeteren.

In de workshop:

  • Presenteren we de mogelijkheden van het dashboard over de jeugd in de huisartsenpraktijk
  • Krijg je  inzichten in de prevalentie en het zorggebruik van de jeugd in de wijk
  • Gaan we zelf actief aan de slag met het dashboard
  • Leer je hoe de data in de dagelijkse praktijk kan toepassen
  • Wat de datacoalitie voor de huisartsenpraktijk kan betekenen


Spreker van de avond is Menno Lanting: dé expert op het gebied van de impact van digitale technologie op innovatie, organisaties en leiderschap. Meer dan 250.000 mensen lazen zijn bestsellers: Olietankers & speedboten, De slimme organisatie, De disruptie paradox, en Connect! In 2021 verscheen zijn nieuwste boek ‘Uit het transformatie moeras’ waarin hij een nuchtere kijk geeft op de faalfactoren van de digitale transformatie en aan de hand van aansprekende cases en praktische modellen een heldere route naar vernieuwing schetst. De vraag waar hij tijdens het digitaliseringsevent op ingaat is: hoe kun je als huisartsenpraktijk aangesloten blijven bij de veranderende wereld?


 

Doelstelling

Geïnteresseerden meenemen in de Digitale Voordeur 2.0. Hoe kunnen we de digitale voordeur van de huisartsenpraktijk zo optimaal mogelijk implementeren? Welke (digitale) ontwikkelingen zijn er en hoe kunnen we deze zo goed mogelijk inzetten? En hoe zorgen we dat huisartsenzorg voor iedereen toegankelijk is en blijft? Een bijeenkomst om kennis te delen, ervaringen uit te wisselen en te inspireren.

Docent

Verschillende sprekers

Programma

17.30 uur   Inloop met een warme maaltijd

18.30 uur   Welkom namens Rijnmond Dokters

Presentatie innovatiefonds

Uitreiking innovatieprijs

18.50 uur  Realiseren van de digitale voordeur 2.0

19.05 uur   Eerste workshopronde

19.50 uur   Pauze

20.00 uur   Menno Lanting, expert op het gebied van de impact van de snel veranderende wereld op innovatie, organisaties en leiderschap

20.45 uur   Tweede workshopronde

21.30 uur    Tijd voor een borrel met uitreiking van de prijs

 

Doelgroep

Huisartsen, POH’s, doktersassistenten, praktijkmanagers.

Ben je waarnemer en niet in dienst van de huisartsenpraktijk? Omdat je geen account hebt, kun je hiernaast niet op aanmelden klikken. Uiteraard ben je van harte welkom bij ons event, klik hier voor het aanmeldformulier.


Inschrijven

Kies hiernaast 2 workshops: klap het menu naast de workshops open en selecteer ‘1’

 

Inschrijfkosten

Geen inschrijfkosten voor de doelgroep.

Accreditatiepunten

KNMG: 2 punten NVvPO: 2 punten LV POH-GGZ: 2 punten V&V: 2 punten
7 juni 2023

Het Rijnmond Dokters digitaliseringsevent: alles over de Digitale Voordeur 2.0

10 oktober | 17.30 – 21.30 uur
15 maart 2023

Training Medicom: Q-module