MTVP

Omschrijving

In de eerste fase stond centraal: het kennismaken met Positieve Gezondheid en het voeren van het andere gesprek met behulp van het spinnenweb. We kijken met elkaar terug naar de ervaringen en leerdoelen vanuit jaar 1 positieve gezondheid.

In deze verdiepende fase gaat iedere praktijk formuleren hoe dit het beste voor hen werkt met behulp van een praktijkplan. Iedere praktijk kan daar eigen accenten leggen: naast het voeren van de gesprekken werken aan een beter netwerk, of intern versterken van de teamleden, of de communicatie naar de patiënt hierover verbeteren. Per praktijk nemen 2 a 3 medewerkers deel aan deze verdiepingsbijeenkomst. In elk geval een huisarts en een POH somatiek of GGZ (of evt. een andere medewerkers die hier een belangrijke rol in heeft, denk ook aan uw doktersassistent). U ontvangt direct handvatten waar je mee aan de slag kunt. Het zal een interactieve avond worden.

De praktijkhouder werkt hierbij samen met een of twee ambassadeurs die aanspreekpunt en aanjager zijn op het gebied van Positieve Gezondheid. Tijdens deze scholing staat de praktische invulling daarvan centraal. Wilt u meer informatie? We verwijzen u graag naar de toolbox

Doelstelling

Na deze scholing kunnen de deelnemers:

  • het werken met Positieve Gezondheid concreet vastleggen en verankeren in de praktijk (bijvoorbeeld middels werkafspraken)
  • de collega’s stimuleren het andere gesprek met behulp van het spinnenweb toe te passen bij afgesproken patiëntendoelgroepen
  • ervaringen uitwisselen en elkaar versterken in het werken met Positieve Gezondheid
Docent

Liesbeth Govers

Programma
17.30 uur inloop met warme maaltijd
18.00 uur start scholing
19.30 uur pauze
20.30 uur einde scholing
Doelgroep

Let op! Iedere praktijk komt met 2 a 3 collega’s naar deze bijenkomst.
In elk geval een huisarts en een POH somatiek of GGZ of doktersassistent.

Afmeldkosten

Bij verzuim en afmeldingen korter dan twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht.
Kosten huisarts: 75 euro. Kosten Praktijkmanagers: 50 euro.

Accreditatiepunten
In aanvraag
Locatie

Locatie
The Mark
Adres
Fascinatio Boulevard 276, Rotterdam, 3065 WB