ICT-Praktijkscan

Is uw praktijk klaar voor beeldbellen? Beschikt u over een veilige internetverbinding en bent u voldoende beschermd tegen digitale gijzeling? De ICT-Praktijkscan brengt in kaart of de ICT-middelen in uw praktijk stabiel, veilig en toekomstbestendig zijn. Op basis van een digitale vragenlijst plus een interview krijgt u een uitgebreid adviesrapport, met daarin concrete aanbevelingen om de ICT in uw praktijk te optimaliseren.  

Werkwijze

Als u zich aanmeldt, ontvangt u een digitale vragenlijst die maximaal 15 minuten van uw tijd vraagt. Uw antwoorden worden bekeken door één van onze IT-specialisten, die vervolgens contact met u opneemt voor een verdiepend interview. Tijdens dit interview heeft u alle ruimte om aan te geven welke IT-gerelateerde onderwerpen voor u belangrijk zijn. Dit interview duurt circa 60 minuten, indien nodig gevolgd door een technische inventarisatie op de praktijk.    

Op basis van alle input schrijft onze IT-specialist een adviesrapport. Dit rapport brengt overzichtelijk in kaart welke verbeteringen een hoge prioriteit hebben en welke verbeteringen wenselijk zijn. Het rapport is vertrouwelijk en helpt u om uw eigen digitaliseringsplan op te stellen. U ontvangt het rapport per e-mail, daarna neemt de IT-specialist telefonisch contact met op om het rapport te bespreken en vragen te beantwoorden. 

Verbeterplan

Alle inzichten die uit de scan naar voren komen én aansluiten bij uw wensen, bundelen we in een overzichtelijk en concreet plan. Met dit plan kunt u gericht de digitalisering in uw praktijk verbeteren. De regio-organisatie ondersteunt u hierbij graag, zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van:

  • advisering bij het aankopen en aanleggen van een goed functionerende technische basis.
  • scholing en ondersteuning van digitale vaardigheden van u en uw medewerkers.
  • op basis van de uitkomsten uit de praktijkscan en het adviesrapport heeft u recht op consultancy-uren of een financiële bijdrage. 

Zo’n geringe tijdsinvestering kan uw praktijk dus veel opleveren.


Gratis voor aangesloten praktijken

De ICT praktijkscan is gratis voor praktijken die aangesloten zijn bij Rijnmond Dokters. Vanuit de regionale ICT-gelden zijn er mogelijkheden voor ondersteuning bij de uitvoering van het verbeterplan.

Meer weten?

Kijk hier voor meer informatie.

Contact

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op met Rijnmond Dokters of neem contact op met de organisatie waar u lid van bent.

Rijnmond Dokters is het samenwerkingsverband van:

Bel Rijnmond Dokters op: 010 750 1500