32-38 uur per week

 

Bij Rijnmond Dokters zetten we ons in voor toekomstbestendige, toegankelijke en persoonsgerichte huisartsenzorg. Team Digitale Zorg ondersteunt en begeleidt de huisartsenpraktijken door digitale diensten en intercollegiale gegevensuitwisseling te bevorderen. Ook verkent het team nieuwe digitale wegen en passende innovaties. Wij zoeken een Chief Information Officer (CIO) met passie voor de zorg, ervaring met en visie op digitalisering, een vrije geest en strategisch inzicht. Ben jij de stuurman of -vrouw die wij zoeken?

Wat houdt de functie in?

Als CIO sta je aan het hoofd van Team Digitale Zorg: een energiek en gemotiveerd team, bestaande uit drie praktijkondersteuners eHealth, twee adviseurs, twee CMIO’s en 3-5 externen met specifieke kennis voor de actuele projecten. In jouw rol fungeer je als opdrachtgever voor meerdere projectleiders en speel je een actieve rol in de strategische opdracht ‘De Digitale Voordeur 2.0’. Je werkt aan de regionale ontwikkeling op het gebied van digitalisering en hebt een heldere visie op hoe digitalisering in de eerste lijn gerealiseerd kan worden.

Je brengt de brede kennis van het team samen en stuurt het in de juiste richting, terwijl je zelf ook een actieve rol vervult in regionale ontwikkelingen. Grote ambities vragen om duidelijke koers en samen met het team werk je eraan deze waar te maken. Je hebt frequent contact met de zorgverzekeraar en belangrijke partners in de regio. Essentieel is de nauwe samenwerking met je team en het managementteam (MT) en de verbinding met andere teams binnen Rijnmond Dokters op relevante onderwerpen. Je rapporteert direct aan de directie en draagt zorg voor een duidelijke koers in lijn met de organisatiedoelen.

Er zijn een aantal specifieke opgaven:

  • Bouw en versterk team Digitale Zorg en realiseer een goede samenwerking met andere teams. Het team is namelijk snel gegroeid.
  • Het realiseren van grote projecten met stevige ambities, zoals de digitale voordeur, digitalisering in de praktijk, en telemonitoring. Dit vereist visie op en ervaring met management, ervaring met digitale zorg, strategisch leveranciersmanagement en samenwerking in de regio (bv. Digizorg, RijnmondNet en HAP Rijnmond).
  • Leg extra nadruk op adaptatie en goedwerkende producten in de eerste lijn om digitalisering in de praktijk te laten werken. Werk daarvoor effectief samen met leveranciers, zorgprofessionals en medewerkers van Rijnmond Dokters voor optimale implementatie van digitale oplossingen.

Jouw profiel

Verbindend leider met managementervaring

• Je bent een sterke persoonlijkheid en schakelt makkelijk tussen verschillende leiderschapsstijlen afhankelijk van de context.
• Je zet medewerkers in het team in hun kracht en hebt oog voor hun (ontwikkel)behoefte.

Visie en kennis

• Je hebt visie op digitalisering in de huisartsenzorg en kennis van de regionale ontwikkelingen en uitdagingen.
• Je hebt ervaring met digitalisering en ervaring in de zorg.

Samenwerking en strategie

• Je bent een verbinder en netwerker binnen het team en in de regio.
• Je bent een vrije geest, flexibel, betrouwbaar en open in communicatie.
• Je hebt ervaring met inkoop- en leveranciersmanagement.
• Je bent strategisch en tactisch sterk en geen micromanager.

Innovatief en maatschappelijk bewust

• Out-of-the-box denken is een tweede natuur; je bent een vernieuwer.
• Maatschappelijke impact staat voorop; het gaat niet alleen om cijfers maar ook om wat het voor de regio doet.

Dit vragen wij van jou:

  • Minimaal 3-5 jaar ervaring als leidinggevende en een achtergrond in de ICT/gezondheidszorg.
  • Gedegen kennis van digitale processen, leveranciersmanagement en ontwikkelingen in de (huisartsen)zorg.
  • Leiderschapsvaardigheden en ervaring in het leiden van zelfstandige professionals.
  • Goede communicatieve vaardigheden, ook om IT-strategieën en -initiatieven aan niet-technische belanghebbenden uit te leggen.

Dit bieden wij jou:

Een warme, maar zeker ook dynamische werkomgeving én een gevarieerd takenpakket met veel verantwoordelijkheid. Het is een functie waarin je leidinggeven kunt combineren met het sturen op innovatieve oplossingen in de huisartsenzorg. We hebben een stevige ambitie als Rijnmond Dokters waarbij je veel ruimte en kansen krijgt. Rijnmond Dokters biedt volop mogelijkheden tot het volgen van opleidingen, hiervoor kun je gebruik maken van het beschikbare scholingsbudget. Je krijgt een arbeidsovereenkomst voor een jaar met zicht op een vaste aanstelling. De arbeidsvoorwaarden zijn volgens de cao Huisartsenzorg en op basis van een 38-urige werkweek. De functie is ingedeeld in functiegroep 12.

Als CIO ben je de drijvende kracht achter digitale innovaties, die ervoor zorgt dat onze ontwikkelingen leiden tot werkdrukvermindering in de huisartsenpraktijk, het optimaliseren van de zorg en meer werkplezier. Solliciteer nu en maak deel uit van een team dat de toekomst van digitale zorg vormgeeft.