Nieuws

Rijnmond Dokters nieuwe coöperatie van samenwerkende huisartsen regio Rijnmond

Rijnmond Dokters

Vanaf 1 januari gaan Zonboog, Gezond op Zuid, Het Netwerk en IZER gezamenlijk verder onder de naam Rijnmond Dokters. IZER zal in deze nieuwe organisatie opgaan. Gezond op Zuid, Zonboog en de praktijken aangesloten bij Het Netwerk worden lid van de coöperatie. Hiermee ontstaat een regio brede Coöperatieve Vereniging voor alle huisartsen in Rijnmond met een werkgebied van 750.000 ingeschreven patiënten. Met deze samenwerking willen partijen de organisatiekracht bundelen, een sterke gesprekspartner zijn én ondersteuning bieden voor de beste huisartsenzorg in de regio Rotterdam Rijnmond.  

Namens de bijna 200 aangesloten huisartsen heeft Rijnmond Dokters afspraken voor 2022 en 2023 met Zilveren Kruis gemaakt. De belangrijke thema’s voor de komende jaar zijn chronische zorg, ouderenzorg, GGZ, samenwerking in de wijk en digitale zorgHuisarts en Rijnmond Dokters bestuurslid Matthijs van der Poel over Rijnmond Dokters: “De hele regio heeft profijt van een goede samenwerking met een duidelijke vertegenwoordiging van de vier organisaties. Alle huisartsen zijn via Rijnmond Dokters sterk vertegenwoordigd door één organisatie, zowel naar de gemeente als naar de zorgverzekeraar toe. Zo kunnen we gezamenlijk onze schouders onder de zorgvraag zetten met alle praktijkhoudende huisartsen, huisartsen in loondienst, praktijkondersteuners en de waarnemers.”

Dit is ook te zien in het nieuwe logo en huisstijl van Rijnmond Dokters. De gekozen huisstijl is gebaseerd op de centrale waarden: samenwerking, professionaliteit en praktische ondersteuning.

Eerste succesvolle samenwerking met Boostervaccinatieteam
Het eerste gezamenlijke project is al van start gegaan. In de maand december zorgt de GGD, met hulp van huisartsen, voor de Booster COVID-19-vaccinatie onder niet-mobiele thuiswonenden in de regio Rijnmond. Om huisartsen van deze taak te ontlasten, kunnen praktijkondersteuners van de zorggroepen zich nu opgeven voor het Boostervaccinatieteam. Zo krijgen niet-mobiele thuiswonende ouderen zo snel mogelijk hun boosterprik.

Meer informatie over Rijnmond Dokters is nu al te vinden op rijnmonddokters.nl

Bel Rijnmond Dokters op: 010 750 1500