Nieuws

U bent digivaardiger dan u denkt!

Kunt u online een tafel reserveren in een restaurant? Weet u hoe u een contactpersoon kunt toevoegen aan het adressenboekje in uw iPhone? Vergrendelt u uw computer met de toetscombinatie Windows-toets + L, op het moment dat u uw werkplek – even – verlaat? Dan bent u digivaardiger dan u denkt. En dat is mooi meegenomen. Want die handigheid kunt u benutten om aan de slag te gaan met de digitale zorgverlening in uw praktijk.

Op digivaardigindezorg.nl vindt u een handige zelfscan met een paar eenvoudige vragen. Het invullen daarvan kost u niet meer dan tien minuten en geeft inzicht in de digitale vaardigheden die u al bezit of die u nog verder kunt ontwikkelen.

Digivaardig betekent overigens niet dat u alles moet afweten van computers. Het gaat er vooral om dat u niet opziet tegen de cultuurverandering in uw praktijk, die de stap naar digitale dienstverlening nu eenmaal met zich meebrengt. Zo’n cultuuromslag maakt u natuurlijk niet alleen. Vraag daarom uw team ook eens om de zelfscan te doen.

De kans is groot dat u samen enthousiast wordt en elkaar motiveert om de – verdere – digitalisering van uw praktijk op te pakken. Dat heeft vervolgens z’n weerslag op uw patiënten, die zelf ook steeds digivaardiger worden en dat dus eveneens van u verwachten.

Die gezamenlijke inzet levert beslist een verlichting van uw werklast op. Al was het maar omdat patiënten hun uitslag online kunnen inzien – of digitaal hun herhaalmedicatie kunnen regelen – en daarvoor niet naar de praktijk hoeven te bellen. Collega’s die wat verder zijn met de praktijkdigitalisering kunnen u nog meer voordelen noemen.

Behoefte aan meer kennis en kunde op dit gebied? Benut dan de gratis e-learning modules, zoals de basistraining digitale vaardigheden, Office365 of beeldbellen. Twijfel niet. U bent met uw team ongetwijfeld digivaardiger dan u denkt.

Behoefte aan advies, inspiratie of antwoord op alle eHealth-vragen?
l.vannoord@rijnmonddokters.nl (06) 51315924

Bel Rijnmond Dokters op: 010 750 1500