Nieuws

Vraag maar raak

In deze rubriek beantwoorden Rijnmond Dokters directeuren Stijn Strous en Martine Uil vragen vanuit de leden. Zoals:

Is Rijnmond Dokters een verlengstuk van de zorgverzekeraars of nemen wij ook de regie?

Stijn Strous: “Bij het inkopen van zorg moeten toegankelijkheid en betaalbaarheid in balans zijn. Dat beseffen alle partijen die aan de tafel zitten. Daarbij zoekt de zorgverzekeraar naar aangrijpingspunten om de zorg aan te passen aan de financiering, terwijl wij als groep vooral focussen op een reële vergoeding voor werk dat gebaseerd is op inhoud van de zorg. We vormen dus als coöperatie geen verlengstuk van de zorgverzekeraars.

Die balans vinden tijdens zulke onderhandelingen is soms lastig, als inkoper bepaalt de zorgverzekeraar deels wel wat wij mogen leveren. Tegelijkertijd bieden zulke gesprekken speelruimte, daar valt winst te behalen. De komende jaren ligt daar voor ons een uitdaging.”

Martine Uil: “We zijn zeker geen verlengstuk van de zorgverzekeraar en willen dat ook niet worden.

Het zit in het DNA van huisartsen om te kijken naar zinnige en zuinige zorg. Deze boodschap kunnen we met de komst van Rijnmond Dokters namens bijna alle huisartsen in de regio overbrengen naar de zorgverzekeraar. Hiermee werken we aan afspraken over de verschillende zorgprogramma’s, waarbij geen overbodige verantwoording wordt gevraagd, zodat het huisartsenteam zich op de patiëntenzorg kan concentreren.”

Heeft u ook een vraag voor Martine of Stijn? Stuur ‘m in via info@rijnmonddokters.nl.

Bel Rijnmond Dokters op: 010 750 1500