Rijnmond Dokters ondersteunt huisartsen, praktijkondersteuners en assistenten inhoudelijk en praktisch bij de zorgverlening aan hun patiënten. Zo werken we samen aan kwalitatieve zorg in de regio Rijnmond, nu én in de toekomst.

Als lid van Rijnmond Dokters kunt u standaard gebruikmaken van verschillende ondersteunende diensten. Denk hierbij aan klassikale en digitale scholing en gratis e-learnings, hulp bij digitale zorg en GLI-interventies. De praktijkondersteuners van Rijnmond Dokters zijn daarnaast bij beschikbaarheid in te schakelen wanneer uw praktijk alle voordelen van een POH zoekt, zonder een vast dienstverband te hoeven aangaan. Met deze ondersteuning willen we bijdragen aan effectieve praktijkvoering én betere zorg voor de patiënt.

Aangesloten praktijken kunnen via Rijnmond Dokters gebruikmaken van de volgende ondersteuning:

Scholing

Korte e-learnings en geaccrediteerde scholingen over uiteenlopende zorgthema’s met specifieke aandacht voor chronische zorg en ouderenzorg.

Digitale zorg

Praktische en inhoudelijke ondersteuning om de overgang naar een meer digitale praktijk goed te laten verlopen.

Gecombineerde Leefstijlinterventie

Voor patiënten met overgewicht of obesitas is er een uitgebreid programma gericht op gedragsverandering.

Eerstelijns oogconsult

Een verwijsmogelijkheid voor huisartsen die kwalitatief hoogwaardig oogonderzoek willen aanvragen voor hun patiënten.

Consult kaderarts bewegingsapparaat

Patiënten met bewegingsproblemen kunnen via de praktijk een doorverwijzing krijgen naar een kaderhuisarts Bewegingsapparaat.

Meekijkconsult

Huisartsen hebben de mogelijkheid om (medisch) specialistische zorg te consulteren in hun praktijk.

Innovatiefonds

Initiatieven om regionale processen en zorgverlening naar een hoger plan te tillen kunnen zich aanmelden voor ondersteuning.

Praktijkondersteuning

Rijnmond Dokters kan uw praktijk ondersteunen met een POH Somatiek, POH GGZ en een POH GGZ Jeugd en Gezin. De POH’s van Rijnmond Dokters zijn op dit moment beperkt beschikbaar voor detachering binnen uw praktijk.

GGZ

We geloven bij Rijnmond Dokters in een krachtige GGZ voor de regio Rijnmond. Om deze reden is er binnen Rijnmond Dokters een vakgroep GGZ actief die namens de huisartsen actief betrokken is bij de ontwikkelingen rondom de GGZ.

NPA-accreditatie

Getrainde Rijnmond Dokters medewerkers kunnen uw praktijk ondersteunen met advies en begeleiding bij het behalen van de NHG-praktijkaccreditatie.