Het meekijkconsult biedt huisartsen de mogelijkheid om (medisch) specialistische zorg te consulteren in de huisartsenpraktijk. Een medisch specialist kan hiertoe naar uw praktijk komen of u kunt gebruikmaken van een digitale consultatie via de beveiligde omgeving van VIPLive. Door een koppeling met uw HIS worden de gegevens automatisch en beveiligd overgedragen. U blijft hoofdbehandelaar, waarbij de medisch specialist of kaderarts geconsulteerd wordt voor zijn of haar expertise.

Waarom een meekijkconsult

  • Verbetert de kwaliteit van zorg
  • Voorkomt onnodige verwijzingen naar de specialist
  • Belast het eigen risico van uw patiënt niet
  • Een minimum aan administratieve lasten

Nieuw:
meekijkconsult GGZ

Vanaf nu is het mogelijk om een meekijkconsult aan te vragen bij de GGZ via VIPLive. Dit consult biedt huisartsen de gelegenheid om een specialist mee te laten kijken en mee te denken

Consultatie GGZ

Bij consultatie kunt u een vraag stellen over een patiënt die (nog) niet in behandeling is. Het doel van consultatie is de patiënt sneller en doelmatiger te helpen. Consultatievragen gaan over de diagnostiek, verwijsmogelijkheden en behandelopties, zoals het voorschrijven van psychofarmaca bij chronische aandoeningen. Is de patiënt al in behandeling bij Parnassia Groep (of is dit korter dan 1 jaar geleden en gaat het om dezelfde klacht)? Benader dan de regiebehandelaar.

Bekijk hier alle GGZ consultatiemogelijkheden.

Wat wordt er van u verwacht?

  • U maakt actief gebruik van het meekijkconsult via VIPLive.
  • U werkt mee aan de dataverzameling (10 min. per kwartaal).
  • U vult 2 keer per jaar een enquête in (10 min. per jaar).

Vergoeding

Huisartsen ontvangen € 37,50 per consultatie van Rijnmond Dokters. 

 

Hulp nodig bij het starten van een consultatie vanuit VIPLive?

Contact

Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail aan Petra Kooij, [email protected], of aan Bernadet Verwaal, [email protected].