38 uur per week

Ben jij een enthousiaste professional die een veilige en gezonde werkomgeving wil creëren én de vitaliteit van collega’s wil bevorderen? Dan hebben wij een unieke kans voor jou! Je komt in dienst bij Huisartsenposten Rijnmond en wordt voor 8 uur per week gedetacheerd naar Rijnmond Dokters.

In deze functie werk je voor twee organisaties: Rijnmond Dokters én Huisartsenposten Rijnmond

Wat ga je doen?

Als Beleidsmedewerker Preventie en Gezondheidsbevordering kun jij zowel operationeel als tactisch en strategisch werken, denken en doen. Jij bent onze interne expert op het gebied van arbeidsomstandigheden en veiligheid. Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid van onze medewerkers. Je bent een echte doener. Je plant bijvoorbeeld ontruimingsoefeningen, regelt en coördineert de keuring van arbeidsmiddelen en je vervult  een proactieve rol in de samenwerking met de ziekenhuizen. Ook zie je toe op de operationele uitvoering van de RI&E, voer je medewerker tevredenheidsonderzoeken uit en ben je verantwoordelijk voor de crisiscoördinatie.

 • Je speelt een cruciale rol in het ontwikkelen, implementeren en evalueren van beleidsmaatregelen gericht op het verbeteren van de gezondheid van onze medewerkers.
 • Je analyseert gezondheidstrends, identificeert risicofactoren (RI&E) en werkt samen met diverse belanghebbenden om effectieve strategieën te ontwikkelen.
 • Je bent verantwoordelijk voor het adviseren over en het opstellen van BHV-plannen en je vervult de rol van hoofd BHV voor het management.
 • Je coördineert projecten die bijdragen aan de missie van onze organisatie. Dat doe je in nauwe samenwerking met de verantwoordelijken van de ziekenhuizen waar de Huisartsenposten gehuisvest zijn.
 • Je voert individuele gesprekken en helpt medewerkers bij het verbeteren van hun leefstijl en welzijn. Je motiveert en inspireert hen op een proactieve en enthousiaste manier.

Over Huisartsenposten Rijnmond & Rijnmond Dokters

We werken allemaal voor huisartsen. De huisartsenpraktijk staat nooit stil, zij werken overdag, maar ook in de avond, nacht en het weekend. Om onze medewerkers goed te ondersteunen zijn we op zoek naar een Beleidsmedewerker preventie en gezondheidsbevordering die ingezet kan worden voor beide organisaties.

Huisartsenposten Rijnmond biedt spoedeisende huisartsenzorg buiten de reguliere praktijkuren in de regio Rijnmond. De medewerkers van Huisartsenposten Rijnmond behandelen acute gezondheidsproblemen die niet kunnen wachten tot de volgende dag. Patiënten kunnen hier terecht voor dringende medische hulp. De Huisartsenposten Rijnmond werkt nauw samen met huisartsen en spoedeisende hulpafdelingen om 24/7 toegankelijke zorg te bieden.

Rijnmond Dokters is de regionale huisartsenorganisatie van,  voor en door huisartsen binnen reguliere praktijkuren in de regio Rotterdam Rijnmond. Rijnmond Dokters ondersteunt huisartsen en streeft naar toegankelijke en hoogwaardige huisartsenzorg. Door gebruik te maken van digitale oplossingen wordt de kwaliteit van zorg verbeterd. Als sterk aanspreekpunt in de regio en de wijk werkt Rijnmond Dokters samen met andere partijen en worden diensten aangeboden die de huisartsen ontzorgen.

Wij zoeken

Minimaal MBO-plus/HBO niveau

Kennis van en ervaring met Arbo, preventie en gezondheidsbevordering

Kennis van en ervaring met bedrijfshulpverlening en crisismanagement

En iemand met:

 • Sterke analytische vaardigheden en het vermogen om beleidsvoorstellen te ontwikkelen op basis van onderzoek en data-analyse.
 • Uitstekende communicatieve en samenwerkingsvaardigheden, zowel intern als extern.
 • Een proactieve en resultaatgerichte instelling, met oog voor detail en kwaliteit.
 • Bereid om te reizen en werkzaam te zijn op zowel het hoofdkantoor als op de vier huisartsenposten.

Wij bieden

 • Een goed salaris met inschaling in schaal 8 van de CAO Huisartsenzorg met een minimum brutosalaris van €3.783,- en een maximum brutosalaris van €4.950,- op basis van 38 uur per week (inschaling vindt plaats op basis van kennis en ervaring).
 • Een fulltime dienstverband op basis van een jaarcontract bij Huisartsenposten Rijnmond (de intentie is om dit bij goed functioneren om te zetten in een contract voor onbepaalde tijd). Je wordt voor 8 uur gedetacheerd bij Rijnmond Dokters.
 • Mogelijkheid om na een goede inwerkperiode hybride te werken. Voor de dag dat je thuiswerkt, ontvang je een thuiswerkvergoeding.
 • Vakantietoeslag van 8%
 • Eindejaarsuitkering van 8,33%
 • 25 Vakantiedagen
 • Goede reiskostenvergoeding
 • Uitgebreide pensioenregeling
 • Bijdrage op je zorgverzekering
 • Laptop en mobiele telefoon in bruikleen

Informeren en solliciteren

Denk je bij het lezen van de vacaturetekst ‘Dit bén ik!’ en past bovenstaande omschrijving bij jou? Dan zien wij jouw cv en motivatiebrief graag tegemoet.

De sluitingsdatum van de vacature is 2 juni 2024. De procedure bestaat uit 2 gesprekken, welke aaneensluitend zullen plaatsvinden. De gesprekken vinden plaats in week 24 (10-13 juni) en de startdatum is in overleg.

Heb je inhoudelijk nog vragen over de vacature. Dan kan je voor meer informatie per mail contact opnemen met de HR afdeling van Huisartsenposten Rijnmond via [email protected] of telefonisch met de HR Manager via het telefoonnummer 06-58893407.