GGZ

Omschrijving

Acceptance and Commitment Therapy (ACT) is een evidence-based, derde generatie gedragstherapie. Steeds meer professionals in de Geestelijke GezondheidsZorg zijn bekend met ACT of hebben hier weleens van gehoord.

Ben jij benieuwd wat ACT nou precies is en lijkt het jou leuk om mee te doen aan een introductiecursus? Meld je dan aan voor de driedelige ACT Introductiecursus van Rijnmond Dokters! In deze ervaringsgerichte cursus zal Jan Steunenberg je meenemen door de wondere wereld van ACT en handvatten geven om hier zelf mee aan de slag te gaan.

Jan Steunenberg is werkzaam als POH-GGZ in Mijdrecht. Namens Practical ACT (zijn eigen bedrijf) verzorgt hij webinars en training over (Focused) ACT. Daarnaast verzorgt hij als onderaannemer de 5-Daagse ACT basisopleiding voor ACT in Actie. Kijk voor meer informatie over de professionele achtergrond van Jan op zijn LinkedIn profiel, hij is bereikbaar via [email protected].

Doelstelling

Na de ACT Introductiecursus:

  • Heb je kennis over de theoretische achtergronden, uitgangspunten en de filosofische basis van ACT.
  • Weet je wat de Hexaflex is en waar de zes kernprocessen in ACT voor staan.
  • Heb je van elk van de zes ACT kernprocessen een interventie zelf ervaren.
  • Begrijp je hoe de zes ACT kernprocessen er bij jezelf of je cliënten uit kunnen zien.
  • Heb je handvatten om zelf met ACT aan de slag te gaan.
  • Weet je hoe jij je verder kunt ontwikkelen in ACT indien je enthousiast bent over deze methodiek.
Docent

Jan Steunenberg

Programma

De ACT Introductiecursus bestaat uit drie avonden van 17:30 – 21:30. Waarbij we beginnen met een warme maaltijd van 17:30 – 18:30. De cursus zal na de maaltijd beginnen om 18:30 en duren tot 21:30. Tussen elke bijeenkomst zit ongeveer 4 weken, zodat er in praktijk ervaring kan worden opgedaan met hetgeen dat behandeld is.

 

Thema’s per bijeenkomst:

  • Bijeenkomst 1: Wat is ACT?
  • Bijeenkomst 2: ACT Technieken
  • Bijeenkomst 3: Hoe gaat het werken met ACT?

 

Twee weken voor de eerste bijeenkomst ontvang je een email met video’s die verplicht zijn te kijken ter voorbereiding. De video’s duren in totaal twee uur. Je ontvangt ook een reader als PDF ter ondersteuning voor het oefenen in praktijk. Tijdens de eerste bijeenkomst ontvang je ook een hardcopy van deze reader.

Doelgroep

POH’s-GGZ én POH’s Jeugd en Gezin van huisartsenpraktijken die zijn aangesloten bij Rijnmond Dokters.

Inschrijfkosten

Geen inschrijfkosten voor de doelgroep.

Afmeldkosten

Als je je aanmeldt, word je verwacht bij alle drie de bijeenkomsten. Bij verzuim en afmeldingen korter dan twee werkdagen voor aanvang van de scholing worden kosten in rekening gebracht. Kosten POH: 50 euro.

Accreditatiepunten
LV POH-GGZ in aanvraag: 10 punten
Locatie

Locatie
The Mark - zaal Florence Nightingale
Adres
Fascinatio Boulevard 276, 10e verdieping, Building A, Rotterdam, 3065 WB