Rijnmond Dokters kan ondersteunen bij het werven en opleiden van doktersassistenten. Hieronder leggen we uit hoe we u hierbij kunnen helpen.

 

Een doktersassistente in dienst, wat zijn de opties?

 • Neem een doktersassistent i.o. (bijvoorbeeld een zij-instromer) in dienst
 • Realiseer tijdelijke inzet via Het Waarneempunt, Waarneemassistent of CareAbout
 • Plaats een vacature op www.werkenindehuisartsenpraktijk.nl

Doktersassistent(e) opleiden

U kunt uw huisartsenpraktijk aanmelden als leerwerkplek voor een doktersassistent(e) in opleiding. U ontvangt hier vanuit Rijnmond Dokters een vergoeding voor.

Er zijn twee opties:

 • U heeft zelf al een kandidaat doktersassistent(e).
 • U heeft nog geen kandidaat op het oog. Wij kunnen u helpen door een vacature te plaatsen op onze wervingspagina. Geïnteresseerden sturen hun CV direct naar u op, u bepaalt wie u in dienst neemt.

De eerstvolgende opleiding start op 2 september 2024. Hiervoor zijn 20 plekken beschikbaar. In februari 2025 volgt een volgend startmoment.

 

Goed om te weten:

 • Het ROC Albeda College gaat de opleiding verzorgen op hun eigen locatie.
 • De opleiding van het Albeda College sluit goed aan bij de huisartsenpraktijk en biedt goede begeleiding van de assistentes. 
 • De opleiding duurt 15 maanden.
 • In de eerste maand ligt de focus op leren leren en wordt er kennisgemaakt met werken in de huisartsenpraktijk. Vanaf de 2e maand werkt de kandidaat minimaal 16 uur in de praktijk.
 • De praktijk neemt de kandidaat in dienst (loonschaal 4, trede 5).
 • De praktijk betaalt de opleidingskosten à €2.208,-.
 • De praktijk ontvangt van Rijnmond Dokters een opstart subsidie ter compensatie van de kosten à 2x €2.000,-.

Tijdelijke inzet

Bent u op zoek naar de tijdelijke inzet van een doktersassistent(e)? Bijvoorbeeld tijdens een zwangerschapsverlof, langdurige ziekte, een lange vakantieperiode of totdat de vacature is vervuld. Dan kunt u gebruik maken van onze prijsafspraken met Het Waarneempunt, Waarneemassistent of CareAbout. Vergeet niet te melden dat u lid bent van Rijnmond Dokters om gebruik te maken van het gereduceerde tarief. 

Laat een student kennismaken met het huisartsenvak

Een goede arbeidsmarkt begint met voldoende animo om in de huisartsenpraktijk te werken. Geef een student praktijkervaring in de huisartsenzorg mee, zodat hij of zij na afstuderen sneller voor een baan in de huisartsenzorg kiest.

Nodig VMBO leerlingen uit

Rijnmond Dokters werkt samen met JINC. Via dit programma laten we 3e en 4e jaars vmbo leerlingen uit kansarmere wijken kennismaken met de huisartsenzorg. Wilt u een groepje van 8 leerlingen gedurende 2,5 uur een inkijkje geven in uw praktijk? Meld u aan via: [email protected]

Vacature plaatsen

Op www.werkenindehuisartsenpraktijk.nl kunt u gratis een vacature plaatsen. Dit kan gaan om een vaste invulling, of om een stage- of leerwerkplek. De website trekt zo’n 2000 bezoekers per maand, waardoor de kans groter is dat een enthousiaste nieuwe kracht uw vacature vindt.

Informatie of contact

Wilt u meer informatie of contact opnemen? Stuur dan een mail aan [email protected].