Met de digitale consultafhandelingstool Spreekuur.nl bereiden patiënten een digitaal consult voor door gevalideerde triage- en anamnesevragen te doorlopen en eventueel foto’s te delen. Als huisarts krijgt u deze informatie overzichtelijk aangeboden in VIPLive. Nadat u de informatie heeft beoordeeld, handelt u het consult af via de chat of beeldbellen. De gegevens kunnen eenvoudig worden gedeeld met het HIS voor een efficiënte registratie.

Waarom digitaal?

Huisarts Femke Hohmann vertelt in deze video waarom haar praktijk koos voor Spreekuur.nl.

  • Minder volle wachtkamers en wachttijdvermindering aan de telefoon
  • Uitgebreide triagevragenlijst die wordt ingevuld door de patiënt
  • Snellere diagnose door automatische signalering afwijkende antwoorden
  • Efficiënte terugkoppeling met behulp van antwoordsjablonen
  • Laagdrempelig in gebruik en daardoor hoge patiënttevredenheid en participatie

Integratie met patiëntenportalen  

Spreekuur.nl is geïntegreerd in het patiëntenportaal Mijngezondheid.net (MGN). Door deze integratie kunnen patiënten gemakkelijk vanuit MGN een consult starten via Spreekuur.nl. Zij worden bij het maken van een afspraak ook op Spreekuur.nl geattendeerd. Aan een integratie met Uw Zorg Online wordt nog hard gewerkt.

 

Vergoeding en kosten 

De implementatie van Spreekuur.nl vraagt tijd. Om deze tijd te compenseren, kunnen praktijken die zijn aangesloten bij Rijnmond Dokters het eerste jaar kosteloos gebruikmaken van Spreekuur.nl. Na deze periode zijn de kosten voor Spreekuur.nl voor leden van Rijnmond Dokters vastgesteld op €0,30 per ingeschreven patiënt, per jaar.

Structurele vergoeding via prestatie Service en Bereikbaarheid

Digitalisering draagt positief bij aan een goede service en bereikbaarheid van de praktijk. Zorgverzekeraars Zilveren Kruis en CZ erkennen dit en heeft de prestatie ‘Service en bereikbaarheid’ opgenomen in haar inkoopbeleid. De prestatie bestaat uit een aantal tarieven voor service- en bereikbaarheidsmodules die door huisartsen zijn aan te vragen. 

Contact

Op zoek naar meer informatie? Of wilt u zich aanmelden? U kunt contact opnemen met Rijnmond Dokters, [email protected].

.