Is uw praktijk klaar voor beeldbellen? Beschikt u over een veilige internetverbinding en bent u voldoende beschermd tegen digitale gijzeling? De ICT-Praktijkscan brengt in kaart of de ICT-middelen in uw praktijk stabiel, veilig en toekomstbestendig zijn. Op basis van een digitale vragenlijst plus een interview krijgt u een uitgebreid adviesrapport, met daarin concrete aanbevelingen om de ICT in uw praktijk te optimaliseren.  

Waarom een ICT-Praktijkscan?

  • Snel inzicht in de digitale gezondheid van uw praktijk
  • Gratis en onafhankelijk advies in de vorm van een op maat gemaakt ICT-adviesrapport
  • Een financiële bijdrage en ondersteuning bij de eerste stappen naar verbetering

Werkwijze

Als u zich aanmeldt, ontvangt u een digitale vragenlijst die maximaal 15 minuten van uw tijd vraagt. Uw antwoorden worden bekeken door één van onze IT-specialisten, die vervolgens contact met u opneemt voor een verdiepend interview. Tijdens dit interview heeft u alle ruimte om aan te geven welke IT-gerelateerde onderwerpen voor u belangrijk zijn. Dit interview duurt circa 60 minuten, indien nodig gevolgd door een technische inventarisatie op de praktijk.    

Op basis van alle input schrijft onze IT-specialist een adviesrapport. Dit rapport brengt overzichtelijk in kaart welke verbeteringen een hoge prioriteit hebben en welke verbeteringen wenselijk zijn. Het rapport is vertrouwelijk en helpt u om uw eigen digitaliseringsplan op te stellen. U ontvangt het rapport per e-mail, daarna neemt de IT-specialist telefonisch contact met op om het rapport te bespreken en vragen te beantwoorden. 

1

Digitale vragenlijst invullen

2

Persoonlijk gesprek op de praktijk

3

Adviesrapport van onze IT-specialisten

4

Uw eigen digitaliserings-plan

Verbeterplan

Alle inzichten die uit de scan naar voren komen én aansluiten bij uw wensen, bundelen we in een overzichtelijk en concreet plan. Met dit plan kunt u gericht de digitalisering in uw praktijk verbeteren. De regio-organisatie ondersteunt u hierbij graag, zo kunt u bijvoorbeeld gebruikmaken van:

  • advisering bij het aankopen en aanleggen van een goed functionerende technische basis.
  • scholing en ondersteuning van digitale vaardigheden van u en uw medewerkers.
  • op basis van de uitkomsten uit de praktijkscan en het adviesrapport heeft u recht op consultancy-uren of een financiële bijdrage. 

Zo’n geringe tijdsinvestering kan uw praktijk dus veel opleveren.

Na het lezen van het adviesrapport was voor mij helder welke ICT-mogelijkheden mijn praktijk heeft.

Gratis voor leden

De ICT praktijkscan is gratis voor praktijken die aangesloten zijn bij Rijnmond Dokters. Vanuit de regionale ICT-gelden zijn er mogelijkheden voor ondersteuning bij de uitvoering van het verbeterplan.

Vragen?

Stuur dan een mail naar projectleider Veronique Scholten via [email protected].

Aanmelden?

Wilt u zich inschrijven voor een praktijkscan? Vul dan het aanmeldformulier in.